Hvordan fisker man med Power bait?

Det gode ved Power bait er, at der er så mange variationer af det. Det medfører, at der også er mange variationer af, hvordan man bruge Power baiten.

Power bait er mest anvendt i Put & Take søer, da den specielle agn passer rigtigt godt til de fleste fisk i de netop Put & Take søer. Hvordan man præcis skal bruge Power baiten er dog ofte oppe til diskussion. Her kan du se tre forskellige måder, man kan fiske med Power bait på:

 – Først og fremmest kan man spinnefiske. De fleste lystfiskere starter som spinnefiskere, og hvis du ikke helt har glemt hvordan man gør, kan du sagtens afprøve det med Power bait.

Monter dit Power bait på et bobleflåd, så Power baiten holder sig oppe på overfladen og begynd derefter at spinne maddingen langsomt ind. Power baiten vil lave bevægelse i vandet og udsende masser af duftstoffer, der nok skal lokke en masse fisk til.

Dette er både en af de nemmeste og mest effektive måder at anvende Power bait på. Specielt velegnet til Put & Take søer.

Som et ekstra trick, kan man forme maddingen som andet end en kugle, så det skaber ekstra bevægelse i vandet – det lokker flere fisk til.

 – Du kan også bundfiske med Power bait. På linen skal du montere enten et lod, et stykke bly eller et næsten fyldt bobleflåd. På den måde ryger din snøre og din Power bait ned på bunden af søen.

Også her bør man spinne en gang imellem for at give ens madding lidt bevægelse. Når du bundfisker med Power bait, kan du dog sagtens lade dit Power bait være ude i søen i 10 minutter ad gangen, uden at det gør noget.

Med duftstofferne og de skarpe farver trækker Power baiten selv fisk til. Hvis du ingen bid får overhovedet, bør du dog skifte placering et par gange – dette sker dog sjældent.

 – Hvis du vil flådfiske med Power bait, skal du først have fat i et antenneflåd. Med sådan et får man mindre modstand i vandet, hvilket gør det mere sandsynligt at fange nogle af de mere forsigtige medefisk, man typisk sigter efter med flådfiskeri.

Også her er et bobleflåd, som er halvt opfyldt, eller et mindre stykke bly nyttigt, så din madding ligger lige under vandoverfladen. Det kan godt tage et par forsøg, før at din Power bait ligger lige hvor den skal, men du kan altid eksperimentere med det.

Dette er bare tre af de forskellige måder, man kan fiske med Power bait på. Der er mange flere – og nogle af dem kan du selv finde ved at eksperimentere en smule!

Leave a Reply

Seneste kommentarer
Facebook
Giv til fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Reklamer