De 6 bedste steder at fiske i Europa (og hvordan du planlægger en rejse dertil)

Over hele Europa er der mange smukke søer og kyststrækninger, som du kan fiske fra for at få de bedste fangster og ture af høj kvalitet. Hvis du har fisket lokalt i et stykke tid, og du ønsker at diversificere dine fiskeoplevelser, kan du rejse på tværs af kontinentet og opleve Europas forskellige landskaber, mens du kaster en line i deres smukke farvande.

Hvis du er interesseret i at forgrene dig og finde forskellige steder at fiske, er der her en artikel om det! Vi gennemgår alt, lige fra hvad du kan gøre for at forberede dig til en sådan tur til hvilke steder du skal besøge, mens du krydser de søer og afsatser, du finder i Europa. 

Sådan forbereder du dig på en international fisketur

Uanset hvor du skal hen, skal du forberede dig, hvis du rammer en masse stop på en international fisketur. Der er meget, der skal til for at forberede disse ture, lige fra at lave den rette research til at pakke det rigtige udstyr og planlægge den rette indkvartering. Her er et par ting, du skal huske på:

  • Forskning: Vi vil i denne artikel komme ind på nogle eksempler på steder, du kan tage på fisketure, men det er vigtigt at lave indledende research, når du fisker i et ukendt område. Det er vigtigt at finde ud af, hvad du kan forvente at fange eller se, hvilken type agn eller fluer du skal bruge, og hvor du skal bo eller campere på turen. 
  • Udstyr: Når du fisker, er det vigtigt at have det rigtige udstyr til din ekspedition. Find ud af, hvad du skal medbringe på turen på baggrund af din research. Du kan også planlægge ud fra det udstyr, du ønsker at medbringe. Hvis du er interesseret i fluefiskeri med dit specifikke udstyr, skal du vælge destinationer, der maksimerer dit udstyr.  
  • Sprogbarriere: Når du laver research for hvert af disse forskellige steder, er det sandsynligt, at du vil støde på en sprogbarriere. Uanset om du booker en hytte eller forsøger at lære mere om de fisk, du forventer at fange, vil du helt sikkert finde rejseguider, websteder og andet materiale, som du ikke kan forstå. Det er vigtigt at finde en pålidelig oversættelsestjeneste, som du kan bruge under rejsen, hvis du støder på forhindringer, hvis du skal forberede dig på din rejse. En tjeneste somkan være en livredder.
  • Overnatning: Planlæg på forhånd, om du skal bo på hotel, på en hytte eller på camping, når du planlægger disse rejser. Hvis du planlægger dette på forhånd, kan du nemmere bestemme, hvad du skal medbringe, og planlægge din rejseplan. Desuden kan mange af overnatningsstederne på disse steder bookes i god tid, så du bør planlægge dine ture i god tid for at sikre dig, at alt er synkroniseret. 

De bedste steder at fiske i hele Europa

Her er fem fantastiske steder at besøge og fiske på. Du kan tage på flere på en gang for at få en international ekspedition. 

Lapland, Sverige

De arktiske floder i Lapland er det bedste område til fluefiskeri. Her kan du fange harris, hvidfisk, bækørred og fjeldørred. Desuden er dette område kendt for sin smukke natur og nordlys.  

Norfolk, England

Du kan få en unik fiskeoplevelse i Norfolk, hvor du går om bord på specialbåde for at sejle gennem områdets vådområde-søer. Her kan du forvente at fange gigantiske gedder og også støde på karper, brasen og aborrer. 

Kola-halvøen, Rusland

Dette store område er hjemsted for mange fiskerier, hvor lystfiskere prøver kræfter med lakse- og havørredfiskeri. Derudover er halvøen kendt for at være overjordisk og ærefrygtindgydende og byder på mange muligheder for at fiske og nyde den smukke udsigt over landskabet. 

Norditalien

Floderne i Alperne eller vandløbene i Toscana er fantastiske steder til fluefiskeri og kan enten afrunde en Italienrejse eller tilføje et italiensk stop til din fisketur. Alto Tevere er et af Italiens bedste steder at fluefiske; du kan fange bækørreder og gråænder der.

Sava-floden, Slovenien

Denne flod er unik, da den giver dig adgang til marmorørred, en fisk, som du måske endnu ikke har fået adgang til. Uden for Slovenien er det ikke sandsynligt, at du finder den, så dette er et must-fish for alle, der er interesseret i at udvide deres fangster. Sava-floden har også mange forskellige bifloder, der forgrener sig til andre unikke områder at fiske i, som du kan udforske. Den løber parallelt med mange lokale byer, som kan være smukke steder at bo eller nyde ved siden af din tur. 

Afslutningsvis 

Europa er fyldt med forskellige unikke steder at fiske og opleve. Derfor er det en god idé at tage på en international fisketur, hvis du ønsker at udvide din horisont. Forhåbentlig har denne artikel hjulpet dig med at begynde at planlægge og forberede dig til de følgende faser af en rejse, der vil ændre dit liv.