God påklædning ved Put and Take søen

Det er sjovt og nemt at komme i gang med at fiske i “Putten” og en del af glæden er helt sikkert at bare kunne tage afsted uden for meget planlægning.

Men dårligt vejr kan hurtigt ødelægge fisketuren, hvis du ikke er ordentligt klædt på, også selv om du ikke er ved kysten i strid modvind.

Her får du et par tips til påklædning til Put and Take søen, uanset vejr og vind.

Fodtøj

De fleste put and take søer er nemme at komme til og rundt om. De er lavet så der er fri adgang til vandkanten og du skal sjældent mase dig igennem buskads og krat.

Men det er alligevel en god ide at tænke lidt over hvad du har på fødderne, særligt hvis du fisker i forår og efterår, hvor det regner ofte og jorden kan blive smattet og mudret. Så er det ærgerligt at få smurt de hvide sneaks ind i mudder.

Tag i stedet for et par støvler på, gerne nogen der er goretex eller impregneret på anden vis. Et par gummistøvler kan også sagtens bruges, for du skal jo ikke vandre rundt.

Overtøj og jakker

Der er lavet rigtig mange fine fiskejakker fra kendte brands som Patagonia og andre. Fordelen ved en fiskejakke er at den har nogle smarte lommer, som kun os fiskere har brug for. Her kan du have dine yndlingsblink og lidt udstyr.

Med en god fiskejakke kan du tage afsted på fisketuren med minimal oppakning. Super smart hvis du også fisker lokalt, måske i byen.

Har du ikke lyst til en egentlig fiskejakke, kan det være helt fint med en almindelig outdoor jakke, så længe den er vandavisende og ånder godt, så du kan bevæge dig mens du fisker.

Fisketaske og opbevaring

Tag dit fiskegrej med i en fisketaske til formålet. Der findes mange slags, men jeg foretrækker de mindre, som du kan have over skulderen eller en rygsæk.

Her mener jeg faktisk at der kan være en god ide at rent faktisk købe en fisketaske og ikke en almindelig sportstaske eller rygsæk. De har nemlig sjældent de lommer som en fisketaske har og det betyder at dit fiskegrej vil ligge frit i din taske og det er ikke så smart.