Sådan bygger du et shelter til din put and take sø

I en put and take sø har gæsterne større chance for at få bid på krogen. Du slipper ikke fiskene løs, når du har fanget dem, men miljøet er kontrolleret, så der altid er fisk i vandet. Et shelter dertil er oplagt, da folk kan komme fra fjern og nær for at prøve put and take. Derudover kan nogle i princippet også bare komme for at overnatte i din åbne natur.

Men hvordan bygger du et shelter dertil? Der skal sættes en del timer af til det, men et shelter er et af de mere simple byggeprojekter du kan sætte i gang. Og så er det faktisk ikke helt så svært. Her er en lille guide:

Indkøb og planlægning

Der skal købes ind til at bygge et shelter. For det første skal der købes meget træ, da sheltere langt det meste af tiden er lavet af træ. Du skal finde noget træ, der kan holde til naturen i alt vejr, og som kræver minimalt vedligeholdelse. Derudover skal der købes søm og/eller skruer til at samle træet.

Læs også: 8 personer telt – guide til køb

Sidst, men ikke mindst, skal der købes tag. Taget kan være lavet af alle mulige forskellige materialer, og du bør konsultere fagfolk for at finde ud af, hvordan de forskellige typer monteres, for at holde tæt i tilfælde af regn.

Planlægning er nødvendig. Inden projektet påbegyndes, skal du vide, hvor shelteren skal bygges, hvor stor den skal være, hvilken vej den skal vende i forhold til søen, læ, og naturen i det hele taget. For detaljer kan du gøre det muligt at lukke shelteren for blæst og andet. En god idé er at bygge shelteren i sådan en afstand fra søen, så de, der sover i den, har lidt privatliv, når andre kommer og fisker.